Pravila foruma

Obavezno pročitati prije korištenja Forum Fungoruma!

Moderatori/ce: Marko,kuki

Zaključano
Avatar
Marko
Administrator
Postovi: 314
Pridružen/a: 13 prosinac 2018, 18:31
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 210 puta
 pohvaljen: 251 put

15 prosinac 2018, 16:28

Pravila foruma

Na forumu je najstrože zabranjeno:
 • Objavljivanje sadržaja ili linkova na sadržaje koji su protivni važećim Zakonima i Propisima
 • Objavljivanje sadržaja ili linkova na sadržaje koji nisu u skladu sa općeprihvaćenim civilizacijskim normama
 • Vrijeđanje i omalovažavanje po bilo kojoj osnovi te objavljivanje linkova na takve sadržaje
 • Provociranje i poticanje na nasilje, mržnju i netrpeljivost te objavljivanje linkova na takve sadržaje
 • Iznošenje neistinitih tvrdnji koje mogu štetiti bilo čijoj časti ili ugledu (kleveta) ili objavljivanje linkova na takve sadržaje
 • Objavljivanje i otkrivanje tuđih osobnih podataka te kršenje tuđe privatnosti na bilo koji način
 • Objavljivanje pornografskih ili erotskih sadržaja ili linkova na takve sadržaje
 • Objavljivanje bilo kakvih materijala koji su zaštićeni autorskim pravima ili potraživanje takvih sadržaja
 • Izravno reklamiranje ili bilo koji drugi oblik marketinga bez prethodne dozvole uprave Forum Fungoruma
 • Otvaranje više od jednog korisničkog računa na forumu.
 • Osporavanje, nepoštivanje i omalovažavanje odluka i postupaka moderatora ili administratora Forum Fungoruma
Kršenje ovih strogih pravila foruma biti će sankcionirano trajnim izbacivanjem prekršitelja sa Forum Fungoruma bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora.


Pravila ponašanja na Forum Fungorumu

Na Forum Fungorumu dopušteno je objavljivanje i raspravljanje samo u okvirima tematike foruma, a to su samonikle gljive i priroda općenito osim u podforumima i/ili temama koje su namijenjene za nevezanu raspravu i ćaskanje što će biti naznačeno u naslovu takvih podforuma i/ili tema. Sve ostale teme i postovi biti će obrisani bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora Forum Fungoruma.

Prilikom otvaranja nove teme, naslov mora biti smislen i dovoljno jasan kako bi se iz njega precizno i jasno mogao iščitati sadržaj teme. Naslov teme ne bi trebao sadržavati više od 6 riječi. Teme čiji se naslovi ne podudaraju sa navedenim pravilima biti će obrisane bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora Forum Fungoruma.

Pisanje teksta VELIKM SLOVIMA (Caps Lock) u internetskom odnosno elektroničkom načinu komunikacije smatra se vikanjem i izražavanjem negativnih emocija stoga Vas molimo da o tome vodite računa te da takav način pisanja koristite u najmanjoj mogućoj količini i to samo kada je on nužno potreban ili kada se iz ostatka teksta može iščitati pozitivna namjera ili pozitivna emocija. Teme i/ili postovi koji će kršiti navedene norme ponašanja mogu biti obrisani bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora Forum Fungoruma.

Svi tekstovi moraju biti pisani razumljivo na način da se izbjegavaju dijalekti, slengovi i neuobičajene kratice. Opetovano kršenje ovog pravila rezultirati će brisanjem spornih postova bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora Forum Fungoruma.

Važno je držati se teme rasprave i suzdržavati se skretanja sa teme (Off Topic) kako tema ne bi izgubila svoj izvorni smisao. Dozvoljeno je neznatno skretanje sa teme ali u okvirima onoga o čemu se raspravlja i tada je potrebno napomenuti da se konkretnom objavom skreće sa teme npr. kraticom OT (od „Off Topic“) koja je uobičajena i dozvoljena za tu namjenu.

Referiranje na tuđa autorska djela moguće je objavom linkova ili direktnim postavljanjem na forum tuđih autorskih sadržaja no uz svaku takvu objavu obavezno je navesti ime i prezime autora i/ili izvor autorskog sadržaja na način: "Autor: Ivo Ivić" i/ili "Preuzeto sa: http://www.webadresa.com". Za svaku nepotpisanu objavu tuđih autorskih tekstova, fotografija i ostalih autorskih radova biti će izdano upozorenje članu koji je takav sadržaj objavio, a za opetovano nepoštivanje uslijediti će sankcija trajnog izbacivanja sa Forum Fungoruma bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora.

Prilikom postavljanja fotografija na Forum Fungorum svakako vodite računa o slijedećim naputcima:
 1. Ne postavljajte mutne, nejasne, pretamne ili presvijetle fotografije
 2. Ne postavljajte više istih ili jako sličnih fotografija
 3. Pažljivo vršite odabir fotografija za postavljanje na forum na način da odabirete samo one najbolje iz pojedine serije fotografija.
 4. Forum Fungorum nije osobna foto arhiva ili osobni foto album. Objavljivanjem nepotrebnih fotografija oduzima se dragocjeno vrijeme korisnicima koji moraju čekati na njihovo učitavanje i prelistavanje kako bi došli do traženih informacija
 5. Ne objavljujte fotografije koje nemaju nikakve veze sa tematikom foruma
 6. Ne objavljujte tuđe fotografije, a da niste naveli autora i/ili izvor fotografije
 7. Za nepoštivanje navedenih naputaka biti će izdano upozorenje članu koji ih se ne pridržava, a za opetovano nepoštivanje uslijediti će sankcija trajnog izbacivanja sa Forum Fungoruma bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora.
Nemojte odgovarati na provokativne objave već ih prijavite moderatorima ili administratorima Forum Fungoruma koji će u najkraćem mogućem roku sankcionirati članove koji takve sadržaje objavljuju. Svrha provokacija je izazivanje negativnih reakcija ostalih članova foruma i potpuno ignoriranje takvih objava provokatorima je najveća kazna, a ubrzo će uslijediti i ona forumska – trajno uklanjanje sa Forum Fungoruma.

Ne pretjerujte sa smajlićima (emoticons), ne pretjerujte sa veličinom slova, bojama i efektima i ne pretjerujte sa količinom teksta u osobnom potpisu jer time odvraćate pažnju i otežavate pregledavanje sadržaja teme. Članovi koji ne poštuju ove norme ponašanja biti će opomenuti od strane moderatora ili administratora, a za opetovano nepoštivanje i ignoriranje uslijediti će trajno izbacivanje prekršitelja sa Forum Fungoruma bez prethodnog upozorenja moderatora ili administratora.


Zaključano