Predstavljanje članova

Ovdje se možete predstaviti ostalim članovima foruma (nije obavezno)

Moderatori/ce: Marko,kuki

Pravila foruma
Predstavljanje nije uvjet za sudjelovanje na Forum Fungorumu.

Svaki osobni podatak koji bilo koji član objavi na forumu, čini to vlastitom voljom i na vlastitu odgovornost!
Odgovori
Avatar
Miloš
Postovi: 15
Pridružen/a: 07 veljača 2019, 15:59
Lokacija: Beograd (uglavnom)
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 39 puta

18 veljača 2019, 15:11

Pozdrav svima! :hallo:

Pre svega, jako mi je drago što vidim da ponovo postoji gljivarski forum, jer sam od onih koji i dalje preferiraju ovaj vid internet komunikacije u odnosu na društvene mreže, a razloga je mnogo.
Neki od vas me već znaju, uglavnom preko gljivarskih grupa na fejsbuku u kojima sam aktivan, ali kad već videh da postoji ovaj odeljak na forumu, reko' što da ne napišem koju uvodnu reč, čisto da znate s kim "imate posla". :)
Rođen sam u Baru (primorje CG), živim na periferiji Beograda (SRB), dok veliki deo leta provodim na planini Grmeč (BiH), kao i u Kolašinu (sever CG). Tako da je i moja gljivarska aktivnost vezana za sva ova navedena područja koja krase različiti klimatski uslovi, pa samim tim i raznorazna gljivarska staništa. U gljivarski svet me je uveo deda još jednog davnog leta u Bosni kad sam imao 11 ili 12 godina, tako što me je naučio da razlikujem vrganje od drugih gljiva. Tad sam se zaljubio u čarobni svet gljiva, nabavio prvu literaturu i zajedno sa ocem koji je takođe veliki zaljubljenik u gljive počeo da učim i istražujem.
Moje interesovanje za ovu tematiku se dodatno intenziviralo pre par godina kada sam se preko društvenih mreža povezao sa ljudima koji dele ovaj hobi, i naučio mnogo, mnogo toga od iskusnijih gljivara i ljubitelja prirode. A naravno, toliko toga tek treba da se nauči. U gljivarenju se vodim onom da "opreza nije nikad previše", tako da za ove skoro pa dve decenije još uvek nisam imao nijedno negativno iskustvo sa gljivama.
Po zanimanju sam meteorolog, pa mi je jedna od glavih želja da što više povežem svoju profesiju i hobi i dođem do nekih ozbiljnijih zaključaka i saznanja na koji način je pojava gljiva povezana sa meteorološkim uslovima. Jeste da tu znamo neke najosnovnije stvari, ali znate i sami da se iznenađenja po tom pitanju često dešavaju, pa se nadam da će biti diskusije i na tu temu.
Toliko od mene, da ne dužim više, a uz ovo predstavljanje prilažem i prve nalaze od ove godine (prošli vikend). Jedna Flammulina i jedna bukovača:

slika

slika

:berem2:


Avatar
Marko
Administrator
Postovi: 318
Pridružen/a: 13 prosinac 2018, 18:31
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 223 puta
 pohvaljen: 255 puta

18 veljača 2019, 16:57

:welcome5: @Miloš!


Avatar
Gorjan
Postovi: 58
Pridružen/a: 16 prosinac 2018, 23:53
Ima zahvala: 116 puta
 pohvaljen: 86 puta

21 veljača 2019, 21:55

E neka je neko "razbio maler" i objavio u ovom podforumu :D
Pozdrav Miloše


Odgovori